dissabte, 7 de novembre del 2015

L'estat espanyol ara carrega contra Forcadell com a primer objectiu a abatre #ProuFeixisme


La vicepresidenta del govern espanyol, la nacionalista Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que la votació de la resolució independentista tindrà una "resposta d'Estat" i ha deixat entreveure que el primer objectiu del TC i de la justícia, un cop l'Estat posi en marxa tots els mecanismes de que disposa, serà la presidenta del Parlament,Carme Forcadell. Santamaría ha recordat que Forcadell, s'ha saltat el reglament del Parlament, la obligació de tutela de tots els diputats i l'advertència explícita del TC sobre la tramitació de la resolució.

Santamaria ha retret a la premsa que ningú li hagi preguntat sobre el paper de la presidenta del Parlament i ha dit que "sense cap mena de dubte" Forcadell s'ha de sentir al·ludida "jurídicament i políticament per l'advertència del Tribunal Constitucional". També ha criticat durament el procedir de la presidenta del Parlament i ha apuntat que si el president del Congrés o del Senat fes manifestacions del seu estil es produiria un gran escàndol. "Puc imaginar que escriurien tots vostès en aquest cas", ha dit als mitjans presents a la roda de premsa.

La vicepresidenta  ha recordat que des del moment en què el Tribunal Constitucional apliqui la suspensió cautelar ni el Parlament ni la Generalitat podrà dur a terme cap activitat que desenvolupi el que consta a la declaració de ruptura. Si ho fa, ha assenyalat, el govern espanyol i el TC podran actuar d'acord a les noves eines que disposen –la inhabilitació, entre elles-, i ho faran amb "determinació, fermesa, prudència i proporcionalitat".