dimecres, 4 de novembre del 2015

L'espanyolisme de C's, PSC i PP ja fan pinya amb el TC contra els independentistes #ProuFeixisme


C's, el PP i el PSC han mostrat al Tribunal Constitucional el front unionista nacionalista espanyol. Miquel Iceta, Inés Arrimadas i Xavier García Albiol s'han fet la foto junts abans de presentar un recurs d'empara contra la junta de portaveus i contra l'admissió a tràmit de la proposta de resolució de Junts pel Sí i per la CUP. L'objectiu d'aquesta iniciativa és anul·lar la celebració del ple per debatre i votar la resolució.

En els casos de Ciutadans i el PP s'han inclòs en els seus escrits la suspensió dels acords recorreguts. D'aquesta manera, en cas d'admetre's, podria permetre al tribunal suspendre el debat. El PSC, en canvi, ha evitat afegir aquesta petició ja que és conscient que és poc probable que el Constitucional l'accepti.

De fet, malgrat acudir conjuntament a Madrid i fer-se la foto, el contingut és diferent. C's i el PSC se centren en l'acord de la mesa del Parlament que va admetre a tràmit la proposta de resolució de Junts pel Sí i la CUP, el del PP destaca sobretot la convocatòria de la junta de portaveus que es va realitzar aquest dimarts malgrat que el grup parlamentari popular no estava constituït.

PP i C's demanen mesures cautelars

A diferència de l'escrit del PSC, que demana l'anul·lació dels acords de la Mesa però no que aquesta decisió s'adopti de manera immediata, PPC i C's introdueixen als seus textos una petició perquè el Tribunal adopti mesures cautelars. En el cas de C's que "atorgui de manera immediata la cautelar suspensió dels acords recorreguts contra els que es dirigeix l'empara" donada la "extraordinària gravetat que per a la supervivència dels propi ordre constitucional tenen els acords impugnats". El PP demana que se suspenguin els acords sense ni tan sols escoltar les parts i recorda que si el TC no actua amb immediatesa es perdria la finalitat del recurs d'empara.

El PSC apel·la a la "unitat d'Espanya"

De la decisió del TC, segons l'escrit del PSC, en depèn que es garanteixi a Catalunya "la vigència de l'Estat de dret", així com l'"exclusivitat del poble espanyol en la titularitat de la sobirania, l'autonomia de nacionalitats i regions dins de la unitat d'Espanya, els principis de seguretat jurídica i interdicció de l'arbitrarietat dels poders públics, i l'eficàcia general de les sentències del Tribunal Constitucional". També "els preceptes constitucionals dedicats a l'organització territorial, a l'organització institucional de les comunitats autònomes i a la distribució competencial entre aquestes i l'Estat".

El Constitucional decidirà aquest dijous

El Tribunal Constitucional abordarà aquest mateix dijous els recursos d'empara de C's, PSC i PPC i podria emetre una decisió sobre les peticions abans que el ple del Parlament celebri el debat previst pel pròxim dilluns i aprovi la resolució.