divendres, 13 de novembre del 2015

Espanya comença a entendre que els Mossos són lleials a Catalunya #NouEstat



Els ministres d'Interior i de Defensa del govern espanyol s'han mostrat inquiets davant la possibilitat que els Mossos d'Esquadra no compleixin amb la reclamació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, que fa uns dies va ordenar la policia catalana a denunciar i investigar possibles delictes de sedició. Jorge Fernández Díaz i Rafael Catalá han deixat al descobert aquest migdia la 'suor freda' que els provoca pensar en una desobediència dels Mossos a l'ofensiva jurídica espanyola.

Fernández Díaz adverteix el comandament en cap dels Mossos

El titular d'Interior ha posat el crit al cel per la possibilitat que el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, intenti "controlar" les denúncies per delictes de sedició. Unes declaracions en referència a la carta que el cap de la policia catalana va enviar a tots els agents ahir en què informava que ell centralitzaria totes les accions que s'haguessin d'efectuar en relació a aquests possibles delictes. "Jo interpreto que aquest procediment es faci de forma coordinada, una altra cosa no vull pensar-la perquè seria tant com pensar que pretén controlar aquestes denúncies dels Mossos d'Esquadra amb unes altres intencions", ha comentat Fernández Díaz.

Nervis tot i que "només 300 dels 17.000 agents són independentistes"

Al seu torn, el ministre de Defensa també ha mostrat preocupació per un desacatament dels cossos de seguretat catalans i ha dit que la carta de Trapero "pot significar una coordinació interna, però en cap cas un filtre o una limitació a que es posi en coneixement dels tribunals qualsevol delicte que es pugui cometre a Espanya en qualsevol part del territori". Rafael Catalá també ha dit que qualsevol agent que té coneixement d'un possible delicte té l'obligació de comunicar-ho a jutges i tribunals. Els nervis arriben només uns dies després que El Mundo afirmés que no cal patir pel control de la policia catalana, ja que suposadament només 300 dels 17.000 agents són independentistes.