dimecres, 18 de novembre del 2015

Com 'En Comú' (Podemos) segueix col·locant els seus familiars en càrrecs de govern #ProuMàfia


Eren els abanderats de la transparència, però la neteja ha durat poc. És conegut per tothom que Adrià Alemany, actual parella d'Ada Colau, és membre del govern de BComú, concretament a l'àrea de Relacions Institucionals i és l'home encarregat de fer mans i mànigues per a treure majories al consistori per anar governant la ciutat en el seu dia a dia. Ja en el seu moment, l'alcaldessa va haver de justificar aquest 'fitxatge amorós'. Resulta que ara s'ha fet públic un divertit, i alhora un xic alarmant organigrama, dels lligams amorosos que uneixen el govern de Colau i altres ens que col·laboren amb l'ajuntament. Fem aquí un repàs gràcies a VcnEnComú.


1- Ada Colau i Adrià Alemany.
 
L'alcaldessa de Barcelona s'inventà un càrrec que no existia per a poder fitxar al seu marit, Adrià Alemany, com a responsable de Relacions Polítiques i Institucionals de Barcelona En Comú. Una tasca que, a més, ja desenvolupava de forma voluntària. En aquest cas, és el partit qui el contracte.
 
2- Gerard Pisarello i Vanesa Valiño
 
El primer tinent d'alcalde, Gerard Pisarello és parella de Vanesa Valiño, que es va incorporar a l'Ajuntament de Barcelona com a Cap de Gabinet. Diferent a Alemany, Valiño desenvolupa un càrrec públic amb contracte de l'Ajuntament. Per evitar fer més soroll, es va deixar clar que se cenyiria al codi ètic de BComú i no cobraria més de 2.200 € per a la tasca.
 
3- Janet Sanz i David Cid
 
La quarta tinent d'alcalde resulta ser la parella del coordinador d'ICV a Barcelona, formació que va a dins de BComú. Cid participa en les reunions amb els grups municipals.
 
4- Raimundo Viejo i Gaelle Suñer
 
Raimundo Viejo ha estat regidor d'Educació i Universitats a l'Ajuntament de Barcelona per BComú. També ha presidit la Comissió de Govern del districte de Gràcia com a Regidor de Districte. La seva parella és Gaelle Suñer, Membre de Raons Públiques, una entitat que s'autodescriu com "pensar i actuar per un altre model de construcció de la ciutat a través dels nostres projectes i activitats", Raons Públiques és la cooperativa que l'Ajuntament contracta majoritàriament i és on treballa la sòcia i dona d'en Raimundo Viejo. Junts tenen una editorial digital que es diu Artefakten. Raimundo Viejo deixa la regidoria per anar a les eleccions espanyoles, però, res canvia: el seu substitut també té 'Amors En Comú'.
 
5- Eloi Badia i Tatiana Guerrero
 
El número 12 de la llista a les eleccions municipals de BComú, Eloi Badia, un jove de 32 anys, fa poc que ha pres possessió com a regidor en substitució de Raimundo Viejo, que, com dèiem, ha abandonat l'ajuntament per concórrer a les generals en la candidatura d'En Comú Podem. Aquest canvi comporta una reestructuració al govern d'Ada Colau que fa que Badia es converteixi en un dels nous homes forts de l'executiu local. Doncs la seva parella, Tatiana Guerrero, és la Consellera Tècnica al districte de Les Corts.
 
6- Josep Maria Montaner i Zaida Muxí
 
Josep maria Montaner va sortir escollit com a regidor per Barcelona per la llista de BComú. Actualment ocupa el càrrec de regidor d'Habitatge, així com de regidor del Districte de Sant Martí. Doncs la seva parella, l'argentina Zaida Muxí, va ocupar el penúltim lloc en la llista de Ricard Gomà Carmona (ICV) de la candidatura per Barcelona a les Eleccions municipals espanyoles de 2011 i actualment ha estat nomenada Director/a d'Urbanisme, Habitatge, Medi Ambient, Ecologia Urbana, Espai Públic, Via Pública i Civisme de Santa Coloma de Gramenet amb un sou de 64.000 euros bruts a l'any. Per a desenvolupar aquesta tasca ha hagut de deixar l'entitat feminista Col·lectiu Punt 6.