dimecres, 3 de setembre del 2014

Tot a punt per a votar el referèndum del 9-N #DretaDecidir #SíSí #9n2014


"Tot és a punt per la consulta del 9-N". Aquesta és la conclusió dels representants del bloc sobiranista (CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP) i el PSC que aquesta tarda han escoltat les explicacions que durant unes dues hores la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el seu l'equip de Governació han donat sobre la logística de la consulta sobiranista.
 
Segons els assistents, Ortega ha explicat a "pinzellada gruixuda" tot el plantejament administratiu per poder celebrar la consulta amb "absoluta normalitat". En aquest sentit, i sense entrar en el detall, han exposat la configuració dels diferents sistemes de vot que es podran utilitzar -com el vot de dipòsit- , l'organització de les vuit mil meses electorals, la col·laboració amb els ajuntaments o el protocol de seguretat i protecció que hauran de muntar Mossos i policies locals. Una consulta, amb totes de la llei, i sense comptar amb l'Estat.  
 
La reunió ha estat per als partits sobiranistes una prova que s'està treballant amb "normalitat". L'únic que ha remugat ha estat el diputat del PSC, Ferran Pedret, que no veu per enlloc la consulta. Ara bé, Pedret també ha considerat positiu que l'administració "escalfi a la banda" per quan tot estigui a punt per poder celebrar consultes no refrendàries. Segons el diputat socialista, la reunió també ha servit per "donar versemblança a l'estratègia i el relat de la tensió", i ha reconegut que ara com ara hi ha la infraestructura per celebrar-la.

Assistents

Així, a la seu del departament de Governació, a més de la vicepresidenta, s'hi han trobat per part del Govern, Lluís Bertran, secretari general del departament; David Coloma, assessor en projecció i estudis; Miquel Puig, l'home que manté les relacions entre Govern i Parlament; Jordi Barrat, responsable de la direcció de Qualitat Democràtica; Montse Vidal, cap de Processos Electorals i Xavier Uriós, cap de l'assessoria jurídica.
 
Per grups, hi han assistit Josep Rull i Mercè Jou, de CiU; la portaveu parlamentària d'ERC, Marta Rovira; Dolors Camats i Joan Mena, coportaveus d'ICV-EUiA al Parlament; el socialista Ferran Pedret, diputat i membre de la ponència de la Llei de Consultes, i Quim Arrufat, portaveu adjunt de la CUP. La reunió ha estat copresidida per una urna com les que es posaran el dia de la consulta.