dimarts, 2 de setembre del 2014

Rajoy intentarà intervenir la Generalitat si el govern català es rebel·la contra el TC #StopCatalanofobia


El Govern de Mariano Rajoy segrestarà les competències catalanes en seguretat i educació si el Govern de la Generalitat es rebel·la contra la sentència del TC, segons explica el diari nacionalista espanyol ABC d'aquest dilluns.
 
El diari madrileny assenyala que el Govern espanyol té dissenyades totes les respostes en funció de les decisions que adopti la Generalitat. Si la decisió de la Generalitat és la desobediència, l'estat espanyol activaria la més dràstica, inclosa en l'article 155 de la Constitució. L'Estat assumiria les competències que té Catalunya en matèria d'educació i de seguretat per mirar de prohibir expressament la celebració de la consulta.
 
Si l'Estat assumís aquestes competències no deixaria obrir cap col·legi electoral i ni un sol mosso d'esquadra podria permetre la seva obertura. El Govern tampoc permetria "simulacres de votació" en ajuntaments ni en diputacions.
 
Com apunta el diari ABC, la decisió seria personal i política de Mariano Rajoy, tot i que confia que Mas mantingui la seva paraula de "no fer res il·legal" i no els obligui a fer aquesta "intervenció política" per primera vegada en una autonomia d'Espanya.
 
19-S, la suspensió de la consulta
 
El proper 19 de setembre, una setmana després de la Diada, quedarà aprovada la llei de consultes al Parlament per poder convocar el referèndum del 9 de novembre. Una vegada sigui publicat al Butlletí Oficial de la Generalitat, el Govern impugnarà tant la llei com el decret davant del Constitucional, que deixarà automàticament en suspens els dos instruments jurídics de Mas i formalment quedarà anul·lat el referèndum.