dimarts, 2 de setembre del 2014

Rajoy coneixia el cas Pujol abans de ser president i el va retenir #StopGuerraBruta

Rajoy sessió de control

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja coneixia els draps bruts de la família Pujol abans d'arribar a La Moncloa. Rajoy i el seu entorn sabien que la família de l'expresident tenia diners en paradisos fiscals, segons publica avui el diari 'ARA'. Segons aquesta informació, els diners del clan Pujol no estarien només a Andorra, sinó també a Luxemburg, Suïssa, les illes Jersey i Guernsey.

El diari també revela que el que aleshores (i encara) era el cap de gabinet de Rajoy, el català Jorge Moragas, va propiciar el 2010 la trobada entre la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, al restaurant La Camarga, amb l'objectiu de ratificar tot el que ja sabien per filtracions. Camacho es va reunir el 7 de juliol del 2010 amb María Victoria Álvarez, l'ex de Pujol Ferrusola, perquè expliqués tot el que sabia de l'entramat financer muntat per la família Pujol per incrementar els seus beneficis en paradisos fiscals.

L'ARA explica que les informacions que es van extreure van servir de base perquè, mesos més tard, quan el PP ja estava instal·lat al poder, les forces de seguretat de l'Estat espanyol es posessin a treballar per aconseguir més indicis i certeses per intentar nodrir-se d'una informació detallada sobre els moviments de comptes dels Pujol a Espanya, Europa, Amèrica i l'Àfrica pel que pogués venir.

A finals de l'any 2010 els assessors fiscals van recomanar a la família Pujol que regularitzés la seva fortuna oculta davant la hisenda pública espanyola, però no els van fer cas, segons va confirmar al diari un dels assessors fiscals d'un dels fills de Pujol. Els assessors els van aconsellar que, atès l'elevat volum dels seus ingressos extraordinaris, se sotmetessin a l'amnistia fiscal del ministre Cristóbal Montoro, que es va produir el 2012, poc després que el PP arribés al govern.

La família Pujol va desestimar acollir-s'hi, cosa que li hauria permès legalitzar la presumpta herència familiar del 1980 i tributar només per un 10 per cent dels rendiments generats per aquesta herència en els últims quatre anys. L'expresident de la Generalitat; la seva dona, Marta Ferrusola, i els seus fills s'ho van plantejar, però finalment ho van descartar per diversos motius, un dels quals, polític.