dilluns, 1 de setembre del 2014

Optimisme al govern català en el darrer tram abans de la consulta #Sísí #9n2014

Mas vol «moral de victòria» del Govern davant un període «intens»

El president català, Artur Mas, ha transmès avui als membres del Govern i als alts càrrecs de la Generalitat "moral de victòria" així com la "certesa absoluta" i la "determinació" que se celebrarà la consulta sobiranista el 9 de novembre per a la qual l'executiu català "està preparat".

Mas s'ha reunit avui a la Generalitat amb més de dos-cents cinquanta càrrecs de l'administració catalana al començament del curs polític per abordar un intens calendari marcat per la consulta, segons ha explicat en declaracions als mitjans després de la trobada el portaveu del Govern i conseller de Presidència, Francesc Homs.

A la trobada, que ha durat aproximadament una hora, han assistit tots els membres de l'Executiu, així com secretaris, directors i assessors dels diferents departaments del govern català, a més d'alts càrrecs d'empreses públiques de la Generalitat.

Encara que es tracta d'una cita habitual en aquestes dates, Homs ha volgut destacar el component d'"excepcionalitat" de la trobada o d'avui, tant per la "culminació dels primers quatre anys del Govern de CiU" com, especialment, "davant la situació col·lectiva que vivim com país".

El president ha reconegut als seus alts càrrecs que "planegen incerteses" en el curs polític que afronta el Govern, però també"ha posat l'accent en les certeses", segons ha remarcat el conseller de Presidència.

Unes certeses que radiquen en què "estem preparats com Govern per a l'hora decisiva que té Catalunya davant de si mateixa", que"hi ha determinació per fer les coses per a les quals ens hem estat preparant tot aquest temps" i que "a més hi ha la possibilitat de guanyar", ha dit Homs.

En aquest sentit, Mas els ha traslladat un missatge de "moral de victòria" i de "convicció", i els ha assegurat que "hi ha certesa absoluta que la consulta serà convocada, es podrà fer i es podrà votar".

Davant d'aquest horitzó, el cap de l'Executiu català ha demanat als alts càrrecs una "gran implicació per fer possible la consulta", que ha qualificat de "moment històric", i els ha convidat a "fer honor a aquest hora decisiva" i a "no ser ni espectadors ni comentaristes, sinó a ser protagonistes en la mesura de les seves possibilitats", segons Homs.

El portaveu ha destacat la "claredat meridiana" amb la qual s'ha expressat el president català, que ha posat èmfasi en què Catalunya "té possibilitats de tirar endavant el que s'ha proposat i pot guanyar. No que sigui segur que guanyarem -ha matisat-, però que podem guanyar, com país i com a govern".

Preguntat sobre si s'han abordat altres qüestions com el cas Pujol, Homs ha respost irònicament: "No hem parlat dels mitjans de comunicació espanyols".

Finalment, respecte a si s'ha contemplat un possible avançament electoral, Homs ha explicat que "l'accent" de la reunió no ha estat "tant en qüestions de legislatura", sinó que s'ha centrat "en el que ve aquesta tardor".