dimarts, 2 de setembre del 2014

Mas confirma la certesa que hi haurà consulta #9n2014 #DretaDecidir



El president de la Generalitat, Artur Mas, ha traslladat als seus consellers i alts càrrecs el seu compromís de convocar la consulta i ha transmès la 'certesa' que aquesta es podrà celebrar, tot animant-los a tenir 'moral de victòria'. Així ho ha explicat el conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, a la sortida d'una reunió convocada per Mas al Palau de la Generalitat amb més de 200 alts càrrecs del govern, com ja és habitual a l'inici dels curs polític. El president ha demanat implicació als membres de l'executiu per poder celebrar la consulta i ha reivindicat que el país està 'a punt i pot guanyar'.

Homs ha estat l'encarregat d'explicar quin és el missatge que ha volgut traslladar Mas als seus alts càrrecs en aquest inici de curs polític. Segons ha apuntat el portaveu, el president de la Generalitat ha transmès la seva 'certesa' que la consulta serà convocada, 'que es podrà fer i que es podrà votar'. 'Ens ha dit que hi haurà consulta, que la convocarà i que es votarà', ha afegit després.

Així, Mas ha volgut donar ànims als seus consellers i alts càrrecs, animant-los a tenir 'moral de victòria', però també els ha demanat implicació per poder celebrar la consulta i que siguin 'protagonistes' d'una operació de país en lloc de mers 'comentaristes o espectadors'. 'Evidentment aquesta és una operació de país, de moltíssima gent, però el govern també en forma part d'una manera molt essencial, i ens ha fet una invitació a fer honor a aquesta hora decisiva', ha remarcat Homs.

El conseller ha apuntat que Mas ha parlat de tres certeses: la primera és que el govern i el país estan a punt, però també que hi ha possibilitats de tirar endavant el procés i que es pot guanyar. 'No que és segur que guanyem, però sí que podem guanyar com a govern i com a país', ha reblat.

El president català també ha fet èmfasi en la importància del moment que viu Catalunya, que té una oportunitat que no es té cada dia ni cada setmana, i que tot dependrà en bona part de com es fan les coses des de Catalunya. També ha aprofitat per fer balanç dels quatre anys de CiU al capdavant del govern.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4208986/20140901/mas-trasllada-govern-certesa-haura-consulta.html