diumenge, 7 de setembre del 2014

La V de la Diada ja supera els inscrits de la Via Catalana #Araeslhora #11s2014

View image on Twitter

La V de la Diada ha registrat un ritme molt alt d'inscripcions aquesta última setmana, fins al punt que avui a la tarda s'han superat els 455.000 inscrits de la Via Catalana de l'any passat. Comptant-hi els no inscrits, la xifra total d'assistents a la Via de l'any passat va triplicar aquesta quantitat. I ara hom pensa que pot passar igual, però l'organització (ANC i Òmnium) remarca la importància de fer les inscripcions per poder organitzar convenientment l'enorme mosaic de la senyera. Ara mateix tan sols queden dos trams amb poca ocupació, el 40 i el 41, a la Gran Via, a la part de Sants. I ja no n'hi ha cap amb ocupació baixa.

L'anunci de l'assoliment de la xifra d'inscrits de l'any passat l'ha fet Carme Forcadell, perTwitter:

L'organització insisteix a dir que la feina encara no s'ha enllestit, i que cal que més gent inscrita per a fer el mosaic gegantí amb la senyera entre la Gran Via i la Diagonal. Aquests últims dies ha fet una crida a omplir els trams de la Gran Via i de la Diagonal pròxims al vèrtex de la plaça de les Glòries (que ja s'han omplert) i, sobretot, els de la Gran Via, a la part que queda a l'esquerra de la plaça d'Espanya, cap al barri de Sants.

Durant la setmana una part important de la V s'ha anat omplint a un ritme intens. A hores d'ara, hi ha un 43% de trams plens; un 35%, quasi plens; un 13%, amb una ocupació alta; un 4%, amb una ocupació mitjana; un 2%, amb poca ocupació; i un 0% amb ocupació baixa. Concretant, dels 73 trams en què es divideix el recorregut d'11 quilòmetres, n'hi ha tan sols dos amb poca inscripció, el 40 i el 41. N'hi ha sis amb una ocupació mitjana: el 7, 8 i 9, entre l'Illa Diagonal i la plaça de Francesc Macià; el 42, a la Gran Via, a tocar de la plaça d'Espanya; el 46, també a la Gran Via, entre Viladomat i Entença; i el 54, entre Casanova i Muntaner. De la resta, 54 ja són plens o gairebé plens i 11 tenen una ocupació alta.

El seguiment i els indicadors

La web ullsvermells.com compta a l'instant el tant per cent d'ocupació de cada tram. En aquesta web hi ha un munt de col·laboradors que fan estudis estatístics i gràfics per veure l'evolució de l'ocupació dels trams.

Un indicador de la gran mobilització és el nombre d'autocars. N'hi ha 1.538 de reservats, i pràcticament ja no en queden de disponibles.

La venda de samarretes s'ha disparat: segons l'organització, se n'han venudes més de 150.000.

Com es farà la V?

Però com s'organitzaran els manifestants en els trams? La campanya 'Ara és l'hora' ha publicat un gràfic il·lustratiu de com es farà, tram a tram, la V.

Al començament de cada tram hi haurà nou voluntaris, un per a cada 'barra' de la bandera, que indicaran els colors, groc o vermell, de cada franja de participants. A cadascuna hi haurà una fila de quatre persones, de tal manera que el mosaic, de banda a banda de la calçada central de la Diagonal i de la Gran Via, tindrà una amplada de trenta-sis manifestants.