dimarts, 2 de setembre del 2014

Els ajuntaments es mobilitzen en el tram final de la Consulta #9n2014 #DretaDecidir

ami_470_350

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) demana a tots els ajuntaments catalans que expressin el seu suport al procés sobiranista i a la consulta del 9 de novembre "per demostrar la força del municipalisme". Ho ha dit el seu president, Josep Maria Vila d'Abadal.

Per això, al matí de l'11 de setembre, insten tots els ajuntaments catalans a celebrar concentracions de suport al procés sobiranista a les places majors de cada vila i al costat de les entitats i associacions favorables al Dret a Decidir. I els demanen un segon compromís, un cop el president de la Generalitat hagi signat la convocatòria de la consulta del 9 de novembre. "Tots els municipis de l'AMI i els que no siguin de l'AMI, però s'hi vulguin afegir,celebraran un ple extraordinari amb un punt de l'ordre del dia únic, de recolzament del procés i del decret de convocatòria a la consulta", segons ha explicat Vila d'Abadal. El Consell Directiu de l'associació ha acordat aquestes peticions avui en una reunió al Casal de les Dones de Reus.

A banda, l'AMI ha corroborat en aquesta reunió que els 700 ajuntaments adherits a la seva associació trauran les urnes al carrer si finalment s'atura la consulta. El seu president Josep Maria Vila d'Abadal ha deixat clar que tenen un pla B que aplicaran només si finalment s'atura el procés i no hi ha ni la convocatòria d'una consulta ni d'eleccions plebiscitàries. "L'AMI es plantejaria convocar als nostres municipis unes eleccions per demanar el sí o el no a la independència", ha explicar Vila d'Abadal, que ha reconegut que seria "una mesura de pressió".