dimecres, 3 de setembre del 2014

El Govern convidarà observadors internacionals el 9-N per seguir el referèndum #9n2014


La vicepresidenta del Govern, Joana ortega, ha confirmat aquest dimecres que el Govern invitarà observadors internacionals per a la consulta del 9 de novembre, per a la que l'executiu català ja ho té "tot preparat" i en la que està treballant amb "sintonia absoluta" i com una "pinya". També ha explicat que membres del seu departament es desplaçaran a Escòcia per seguir el referèndum.

Ortega ha pronunciat aquest dimecres una conferència en el Fòrum Europa Tribuna Catalunya, que s'ha centrat en bona part en la reforma i simplificació de l'administració pública catalana, encara que l'actualitat política marcada per la comissió d'investigació sobre Jordi Pujol i la consulta del 9 de novembre han copat les preguntes dels assistents.

Així, la vicepresidenta ha avançat que l'executiu català invitarà observadors internacionals per al referèndum del 9 de novembre, perquè "el món ens mira", ha assegurat, davant la voluntat "inequívoca" del poble català de poder decidir el seu futur a les urnes, malgrat les "negatives" del Govern del PP.

Ortega ha recalcat que la "sintonia" en el Govern és "completa i absoluta, pel que està treballant com "una pinya" per poder celebrar la consulta el 9 de novembre, per a la que ja està "tot preparat" des del punt de vista logístic.

D'una altra banda, la vicepresidenta de l'executiu català no ha volgut revelar quin serà el sentit del seu vot, que es decidirà en el Consell Nacional d'UDC, en el que s'abordarà aquesta qüestió amb "rigor i transparència", encara que ha precisat que el seu vot serà "coherent" amb allò que defensa el seu partit.