dimecres, 3 de setembre de 2014

El Financial Times denuncia l'obsessió del PP d'atacar l'independentisme amb Pujol


El Financial Times publica avui un article on explica que el govern espanyol estableix constantment connexions entre el cas Pujol i la campanya per la independència. L'article es fa ressò de les paraules d'ahir de Montoro en què va admetre que 'provaran de treure rèdit polític de l'escàndol'. El diari de referència a Europa, detalla que els independentistes estan convençuts que 'el cas tindrà molt poc impacte al global de la campanya'.

'Han llençat un atac 'ferotge' contra Jordi Pujol, l'ex-president català enmig d'un escàndol d'evasió fiscal. Amb aquestes paraules comença l'article, en què també s'explica la importància de la figura de Pujol i el xoc que van provocar les seves declaracions.

El text explica que Montoro va deixar clar que el govern espanyol estudiarà a fons el cas i la insistència amb què va parlar dels llaços entre l'evasió fiscal de Pujol i l'independentisme.  

També es fa referència a com ha sacsejat l'escàndol al partit del govern i a Artur Mas 'que ha jugat un rol clau a la campanya independentista i ha defensat energèticament el dret de la regió de decidir el seu futur'.