diumenge, 7 de setembre del 2014

Ekaizer denucia un Watergate contra Pujol i acusa Montoro d'usar hisenda com la Inquisició #StopCatalanofòbia

Sense títol

El periodista Ernesto Ekaizer s'ha mostrat indignat amb el ministre d'Hisenda, Cristòbal Montoro, per la compareixença que va fer dimarts al Congrés atacant l'expresident Jordi Pujol, i ha indicat que al darrera hi ha un intent de persecució política amb ple coneixement que s'estan usant arguments amb poc recorregut judicial. Segons Ekaizer, Montoro no va fer una intervenció ministerial, sinó de partit i amb un to "més aviat pròxim de la inquisició".

Ekaizer ha assegurat al VersióRAC1 que l'Estat està utilitzant unes dades obtingudes de forma irregular de la banca d'Andorra, essent conscient que això no servirà de prova en cap judici i que complica les relacions entre el país pirinenc i Espanya. Però una investigació amb totes les garanties hauria portat temps, i el govern espanyol políticament no el té si el que vol és actuar contra el procés català. "És un watergate en tota la regla el que ha passat, és un escàndol d'Estat. El fi justifica els mitjans. Una investigació hauria portat temps i ells no el tenen, perquè al setembre es convocarà el referèndum del 9 de Novembre. 'No hi ha temps, cal fer-ho ràpid'".

"Montoro ha usat l'aparell de l'Estat, com si fos la inquisició, contra Pujol, i no se sap de què l'acusa. No ha diferenciat entre ell i els seus fills, i ha fet un totum revolutum", s'ha queixat. "El govern de Rajoy creu que el sobiranisme és un problema criminal, i en comptes de fer una política respecte el sobiranisme ha fet una política criminal. És un intent de de desactivar el moviment sobiranista a través d'una persecució criminal", ha donat per fet.

Ekaizer ha recordat que Jordi Pujol no ha estat citat per cap tribunal, i en canvi va ser dimarts la diana de la intervenció de Montoro al Congrés. Segons Ekaizer, des del govern espanyol saben que tindran dificultat per tirar endavant el procés contra l'expresident de la Generalitat, però busquen de forma desesperada "enronyar el procés polític de Catalunya". Al seu entendre, Pujol es va autoinculpar per intentar protegir els seus fills, sobre algun dels quals considera que hi ha proves més solvents.

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/ernesto_ekaizer_denuncia_un_watergate_contra_pujol_102858.php