diumenge, 24 d’agost del 2014

La II Marxa Educativa pel Principat, cap a Girona contra la Llei Wert #SomEscola


Com l'estiu passat, l'Assemblea Groga fa una marxa pel Principat, durant una setmana, amb l'objectiu de defensar 'l'educació pública, democràtica, laica, inclusiva, coeducadora, popular i en català'. Si al 2013 la Marxa Educativa volia mostrar el rebuig frontal a les polítiques educatives del ministre José Ignacio Wert i de la consellera Irene Rigau, en aquesta segona edició que comença avui a Girona es vol incidir en la insubmissió a la LOMCE i impulsar una ILP per una nova llei educativa catalana.

La II Marxa Educativa també vol tractar aspectes com el decret de plantilles, els altres models educatius, les beques menjador i vol confluir amb uns altres sectors en conflicte i tots els aspectes que preocupin la gent dels territoris. Els organitzadors han publicat un manifest amb les seves reivindicacions, obert a adhesions. La marxa passarà per Salt, Vidreres, Sils, Tordera, Blanes, Malgrat, Pineda de Mar, Calella de la Costa, Canet de Mar, Arenys de Mar, Mataró, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Masnou i Badalona. El dia 30 es farà l'acte final al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Podreu torbar la programació de la marxa, dia a dia, en aquesta pàgina: 


7097

A Girona, Jaume Sastre dona el sus de sortida a la Marxa de Docents cap a Barcelona.

Eren devers les onze del matí quan el docent Jaume Sastre, qui estigué en vaga de fam durant quaranta dies, ha donat el sus a la Marxa per l'Educació pública, que ha començat avui a Girona i que ha de completar vuit etapes, una cada dia, fins a arribar el dia 30 a Barcelona on culminaran una gran manifestació. Envoltat d'integrants de l'Assemblea Groga, l'homònima al Principat de l'Assemblea de Docents, Sastre ha explicat als assistents com s'ha originat i desenvolupat el conflicte educatiu a les Illes durant els dos últims cursos, assegurant que "la nostra lluita és una carrera de fons", i instant a tothom a no afluixar.

Els docents han escoltat amb atenció les paraules de Sastre abans de començar a caminar cap a Salt, un punt intermedi abans d'arribar a Vidreres, on es clourà la marxa d'avui, 27 quilòmetres després. Ja a la nit està prevista una assemblea al centre cívic de la localitat, que comptarà a més amb la participació d'integrants de l'Assemblea de Docents de les Illes.