dimecres, 5 de febrer del 2014

L'exdirector de l'ABC reconeix que Catalunya se li està escapant de les mans al govern espanyol #DretaDecdir

Imatge en línia 1

L'exdirector de l'Abc, José Antonio Zarzalejos, reconeix avui que Catalunya se'ls està escapant de les mans. Tant a socialistes com a populars. Zarzalejos se serveix del cara a cara Mas-González i les seves posicions alienades per afirmar que no hi ha "debat fructífer possible" i que "l'apel·lació al diàleg comença a semblar-se molt a una ingenuïtat, un escapisme argumental o una actitud bonista i naïf".

"Caldrà tenir molt en compte que el diàleg entre Artur Mas i Felipe González es va produir diumenge a Salvados, un programa de denúncia i alternatiu, que Jordi Évole està conduint a laSexta amb veritable èxit. La conversa entre tots dos va aconseguir el 19,4% de quota d'audiència, és a dir, el gens menyspreable registre de més de quatre milions d'espectadors. Conclusió: el principal problema polític d'Espanya es tracta en un programa no convencional emès per la quarta televisió generalista del país i aconsegueix una audiència que avantatja en cinc punts una entrevista amb el president del Govern a Antena 3", remarca.
 
L'exdirector de l'Abc ha analitzat les posicions argumentals del president Artur Mas i l'expresident espanyol Felipe Gonzàlez durant l'entrevista de diumenge. "Mentre González (igual que Rajoy) va respondre des de dins del perímetre del qual l'expresident socialista anomena 'espai públic de convivència' (les regles de joc, la Constitució, Espanya), el plantejament de Mas i dels partits que li donen suport es desenvolupa fora d'aquest territori", ha reconegut en un article a 'El Confidencial'.

10N, el dia després de la 'no consulta'

"Mas sap que no s'acceptarà la delegació de facultats per convocar una consulta. I que el Govern impugnarà una convocatòria a l'empara d'una llei catalana. És conscient que el dia 10 de novembre, l'endemà de la no consulta, és molt possible que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) faci una demostració de força resistent", ha explicat l'exdirector.

El periodista compara aquest possible moviment promogut per ANC i ERC amb el de la plaça Tahrir, a Egipte. I conclou que la Unió Europea (UE) es veuria interpel·lada, perquè segons Mas "d'Europa rebem comprensió, respecte o fredor, no rebuig explícit, fins ara". Al fil d'aquestes paraules, Zarzalejos ha afegit: Tot, sense que semblin adonar-se'n ni populars ni socialistes".

"L'arbitratge situaria Catalunya en termes de bilateralitat amb Espanya- la dicotomia estaria aconseguida- i alguna cosa es trauria d'ella si els poders de la Unió instessin a un acord", ha vaticinat en el cas que es mantinguin les posicions enrocades. Assevera que l'estratègia de Mas implica fiar-ho al "tot o res" i no pas evitar el xoc de trens. En primer terme, "perquè vol" i en segona instància, "perquè el quadre de comandaments és fora del govern (ERC) o al carrer (ANC)".

"El pla de Susana Díaz, inútil"

Zarzalejos ha despullat el model que defensa la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, "un model constitucional blindat i singular per a Catalunya" que va defensar ahir l'andalusa a Barcelona davant polítics, empresaris i professionals. "És completament irrellevant i igual d'inútil -a efectes persuasius- que la del Govern de Rajoy i del PP", ha sentenciat.