dilluns, 3 de febrer del 2014

Esporles i Pollença també declaren la senyera símbol local per evitar la llei del PP #StopEspanyolisme #lleidesímbols

Imatge en línia 1

Els ajuntaments continuen desafiant la llei de símbols del Govern Bauzá i defensant l'autonomia municipal. Esporles i Pollença són dos dels darrers municipis en els quals s'han aprovant mocions a favor de mantenir la quadribarrada com a símbol local. El ple de l’Ajuntament d’Esporles aprovà dijous declarar la senyera, inclòs el llaç quadribarrat, símbol oficial d'interès local. Amb els vots a favor del PAS-PSM, el PSIB-PSOE i els vots en contra del PP, el plenari considerà que la senyera de les quatre barres “és un símbol tradicional de la identitat de Mallorca i les Illes Balears, i forma part del patrimoni simbòlic del poble d’Esporles, ja que en forma part del seu escut”.

A més, la moció aprovada, manifesta el respecte de l'Ajuntament per “la llibertat dels centres educatius per fer servir els símbols que considerin adients en la seva tasca cívica-educativa, oferint el seu suport davant qualsevol intromissió governamental contra la seva llibertat d'expressió”. Alhora, es demana al Govern que reconsideri l'exigència d'autorització prèvia prevista en l'article 4 de la llei de símbols.

En relació a aquest tema, Miquel Ensenyat, batle d’Esporles, ha adreçat una carta oberta a Joana Maria Camps, consellera d’Educació i Cultura, on exposa que els vertaders problemes dels centres educatius “res tenen a veure amb símbols, ni llengües, ni llaçades, ni banderes”.

Polèmica a Pollença

Per part seva, el ple municipal de l'Ajuntament de Pollença també aprovà dijous la moció que declara la senyera quadribarrada símbol oficials d'interès local. Els vots a favor del PSM, PSOE, Alternativa i els regidors d'El Pi (que formem govern amb el PP) i la del regidor d'Unió Mollera, van permetre tirar endavant la moció presentada de forma conjunta per tota l'oposició.

El batle Bartomeu Cifre i la resta de regidors del PP s'hi van abstenir. El batle justificà la seva decisió assegurant que no és un problema de competència municipal. També justificà la seva abstenció en la moció en contra de la Llei de símbols votada a l'Assemblea de Batles. Tant el PSOE com Alternativa criticaren durament la postura de la primera vara.