dimecres, 5 de febrer del 2014

Els Docents de les Balears guanyen el premi Martí Gasull a la millor defensa del català #MareaVerda #ésMaó

Imatge en línia 1

L'Assemblea de Docents de les Illes Balears ha estat guardonada amb el premi Martí Gasull a l'exemplaritat en la defensa de la llengua. El guardó, l'ha lliurat la Plataforma per la Llengua durant l'acte que ha tingut lloc a la sala Moragues del Born Centre Cultural de Barcelona en record d'un dels fundadors i principal promotor, Martí Gasull.

L'Assemblea de Docents va néixer ara fa un any per defensa l'escola pública en català, en resposta a les mesures del govern per relegar la llengua en aquest àmbit. La Plataforma per la Llengua destaca que l'entitat 'ha capitalitzat el descontent d'una societat i ha mobilitzat desenes de milers de persones per l'educació en català, amb adhesions arreu dels Països Catalans' i que ho ha fet 'de manera democràtica i pacífica'.  Iñaki Aicart, en representació de l’Assemblea, ha rebut el guardó de mans del president de la Plataforma, Òscar Escuder.

El premi consta de 3.000 euros i un guardó creat específicament per a l'ocasió per Joaquim Capdevila, orfebre i joier reconegut internacionalment i que ha dissenyat nombroses distincions, com la Creu de Sant Jordi, la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya o els Premis Nacionals de Cultura, entre moltes altres.

Juntament amb l'Assemblea de Docents, havien quedat finalistes la Viquipèdia en català i l'escriptor i divulgador d'Elx Joan-Carles Martí. Més de quatre mil persones havien participat en les votacions durant aquestes útlimes setmanes. El propòsit del premi és reconèixer la tasca de persones o entitats que hagin contribuït a millorar la situació de la llengua catalana.

El premi,possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, vol recordar els valors de Martí Gasull i Roig, però també fer que l'exemple de la seva tasca serveixi per a inspirar, i reconèixer, totes aquelles persones i entitats que treballen en favor de la llengua catalana. Especialment en un moment en què s'han intensificat els atacs de tota mena contra el català.