dimecres, 15 de gener del 2014

Tremosa presentar'a el referendum català davant el grup liberal a l'Eurocambra #LetUsVote #DretaDecidir

Imatge en línia 1

El procés independentista català i el referèndum del proper 9 de novembre es van fent un lloc en l'agenda política internacional. En aquesta ocasió, la qüestió ha aparegut en la reunió del partit liberal europeu al Parlament Europeu d'Estrasburg.

L'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, ha presentat davant la cúpula de l'ALDE, la tercera família política del Parlament Europeu, la pregunta del referèndum i l'estratègia amb la qual treballa el Parlament de Catalunya per poder-lo celebrar. A la trobada hi ha assistit el president del grup dels liberals a l'Eurocambra, el belga Guy Verhofstadt. Tal com ha explicat Tremosa en declaracions al Singular, la presentació ha tingut lloc "perquè m'han demanat informació pel moviment important que suposa que ja hi hagi data i pregunta. Quan hi ha un fet rellevant en un país membre es demana al diputat que l'expliqui". Que la qüestió interesa ho demostra el fet que "la trobada ha durat més de mitja hora i hi han hagut moltes preguntes, quan normalment aquestes presentacions duren deu minuts", afegeix l'eurodiputat.

Els principal argument que ha exposat Tremosa pre reivindicar la legitimitat del procés independentista és el fet que estigui liderat per la societat civil, que ha empès els partits polítics i ha posat com a exemples la manifestació de la Diada del 2012 i la Via Catalana de l'any passat.

L'eurodiputat convergent també ha aprofitat la seva intervenció davant la cúpula de l'ALDE per explicar que la pregunta pactada pel referèndum representa la majoria de les sensibilitats del Parlament i ha afegit que si no fos possible la seva celebració s'activaria el pla B, fer la consulta d'acord amb la legislació catalana, i si aquest tampoc fos possible, el pla C, que serien les eleccions plebiscitàries.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/el_referendum_d_independencia_a_l_agenda_del_grup_liberal_a_l_eurocambra_98124.php