dijous, 9 de gener de 2014

Ros cedirà el cens per la consulta i defensa que el PSC s'abstingui #DretaDecidir #VolemVotar

Imatge en línia 1

Àngel Ros, alcalde de Lleida i diputat del PSC, espera que el grup parlamentari dels socialistes catalans s'abstingui en la votació que es farà al Parlament el pròxim 16 de gener en què es demanarà al Congrés dels Diputats el traspàs de competències sobre referèndums, mitjançant l'article 150.2 de la Constitució. D'aquesta manera ha discrepat del primer secretari del partit, Pere Navarro, qui ha avançat que està per votar 'No'.

"Defensaré l'abstenció dins el PSC", ha defensat Ros, qui des de Rac1 ha replicat Navarro, que minuts abans ha defensat als micròfons de Catalunya Ràdio que el partit va decidir "no donar suport" a cap proposta sobre la consulta que no tingués l'acord previ entre el govern espanyol i el català. Ros ha reiterat: "Jo defensarà davant el grup parlamentari que hem de tenir una posició pròpia i abstenir-nos en les posicions dels altres". Durant l'entrevista, Ros, qui avui celebra 10 anys com a alcalde de Lleida, s'ha mostrat convençut que la consulta no es podrà celebrar aquest 2014. "Fixar una data per la consulta és autoimposar-se unes restriccions que dificulten qualsevol negociació", ha valorat.

El padró de Lleida

"Si hi ha una llei que ho diu, sí que donaré el cens i les dades dels lleidatans. El PP va incendiar molt amb aquest tema. Però amb el padró i el cens no es pot jugar", ha declarat l'alcalde de Lleida sobre la cessió de dades d'una consulta que no veu "massa viable" aquest 2014.