dijous, 9 de gener del 2014

Rajoy molest perquè Barroso no desacredita el referèndum català #DretaDecidir #9n2014

Imatge en línia 1

Rajoy ha dedicat a la qüestió catalana bona part de la seva intervenció davant els barons del PP que formen part de l'executiva del partit. Segons fonts del PP, en el seu discurs a porta tancada, el president espanyol ha reiterat  sensiblement molest per la resposta de la CE que el referèndum "no es pot celebrar" perquè és "inconstitucional", i ha assegurat novament que ell ni pot, ni vol, ni creu que l'hagi d'autoritzar.

El president espanyol ha fet referència a la internacionalització del conflicte que busca Artur Mas amb l'enviament de cartes a tots els governs europeus. "La batalla internacional la té perduda", ha dit, abans d'assegurar que tot plegat té visos de desembocar en un "ridícul" per part del president de la Generalitat. Però resulta que cada cop més la comunitat internacional prefereix defensar la democràcia i no la prohibició

Rajoy també ha advertit els barons del PP sobre les "ocurrències dels qui per resoldre problemes interns pretenen canviar la Constitució sense saber què es vol canviar". Una referència directa a la proposta del PSC i del PSOE d'obrir una ponència al Congrés per impulsar la reforma. Rajoy també s'ha compromès amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, a no celebrar noves trobades secretes o discretes amb Artur Mas, tal com aquesta li havia demanat en la seva primera intervenció davant l'executiva del partit. Segons ha explicat De Cospedal, el president espanyol ha assegurat que qualsevol contactes que hi pugui haver es farà "amb llum i taquígrafs", malgrat que la seva postura està "molt clara".