divendres, 24 de gener del 2014

Mateu: "Volem fer una OCB per a una majoria social" #ésPalma #ésMaó

Imatge en línia 1

"Encara més per l'Obra" és l'única candidatura que es presenta per dirigir l'Obra Cultural Balear (OCB) els pròxims quatre anys i aquest dijous ha fet públic el seu programa. L'actual president de l'OCB, Jaume Mateu, encapçala la llista de persones que estan disposades a treballar per la cultura i la llengua pròpies tot i les adversitats.

Mateu ha assegurat aquest dijous que "volem fer una OCB per a una majoria social" que passa per incrementar el número de socis i aconseguir formar delegacions de l'entitat als pobles on encara no hi tenen presència.

Actualment l'OCB té 4.000 socis, 2.500 dels quals s'han aconseguit en els últims quatre anys. És per això que els futurs gestors aspiren a seguir mantenint l'actual ritme d'associats. Mateu també espera que es pugui completar la xarxa de municipis on l'entitat té presència. A dia d'avui només a Son Servera, Santanyí i Santa Eugènia no hi ha presència de l'entitat i és que Petra inaugurarà el pròxim dilluns la seva delegació.

Mateu ha reconegut que la manca de suport econòmic d'algunes institucions situa a l'entitat en "un moment econòmic delicat, però superable". És per això que el candidat ha detallat que l'acció i gestió d'està suplint amb voluntaris i és per això que "la nova directiva serà molt executiva".

Fidels als seus principis

Mateu ha explicat que els pròxims anys l'entitat seguirà fidel als seus principis de "reivindicació de la llengua catalana i d'instar-ne al seu ús a les administracions". I ha insistit que caldrà reforçar -ne la seva presència per continuar treballant per la cohesió social i el seu ús als centres educatius.

La nova directiva també espera dinamitzar l'Oficina de drets lingüístics perquè tots els ciutadans puguin denunciar els casos en què no es respectin els seus drets. En l'àmbit cultural, l'objectiu serà convertir Can Alcover en el "major centre cultural de Mallorca", obert a totes les arts i a tots els creadors. També es mantindran els Premis 31 de Desembre i la Nit de la Cultura. Les eleccions per escollir la nova junta directiva de l'OCB se celebraran el 30 de gener a les 20 hores al Centre Cultural Sa Nostra de Palma.