dijous, 16 de gener del 2014

Manacor rebutja la llei del PP declarant la senyera símbol oficial #StopEspanyolisme

Imatge en línia 1

Des d'ahir a la nit la senyera ja és el símbol oficial de Manacor. L'oposició d'esquerres i el govern van aprovar "declarar la senyera de les quatre barres i el llaç quadribarrat símbols oficials d'interès local als efectes de l'article 4 de la Llei sobre l'ús dels símbols oficials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears", diu l'acord que només va tenir el vots en contra de tres regidors del PP i la regidora de Festes, que no era a la sala.

L'acord també preveu que l'Ajuntament informi "els centres escolars de la mesura que hem pres i oferirà als centres l'assessorament legal que necessitin mitjançant els serveis jurídics municipals", una esmena d'Esquerra que va ser acceptada per l'alcalde.

Miquel Oliver, regidor del PSM, va explicar el perquè d'aquesta votació a l'Ajuntament: "la nova llei que ha d'entrar en vigor dia 20 estableix literalment que els únics símbols que es poden penjar als edificis públics són les banderes, les ensenyes, els escuts i els altres símbols distintius acordats per les corporacions locals".

El regidor Llorenç Bosch, representant el PP, va apuntar, però, "la necessitat d'un informe d'oficialitat perquè s'autoritzi aquesta declaració" i va mostrar-se "en total desacord amb el fons de la moció, perquè la senyera és un símbol totalment extern que representa Catalunya, i a Mallorca tenim escut i bandera". L'alcalde de Manacor, Antoni Pastor, va respondre-li: "Voleu convertir en jurídic un debat que ha de ser polític, perquè la Llei de símbols que ha aprovat el Govern i que ben aviat entrarà en vigor necessita una resposta política contundent".I va continuar: "Crec que el Govern i vostè tenen mala fe quan vinculen la senyera exclusivament a la catalanitat de Catalunya", va dir Pastor per deixar clar que "la senyera és un símbol cultural ben nostre perquè va onejar durant segles damunt la torre del palau. Això és el que volem deixar ben clar amb aquesta iniciativa".

En la mateixa línia es va pronunciar la portaveu del PSOE, Amanda Fernández, que es va mostrar "decebuda, perquè no em pensava que després de 35 anys de període democràtic un govern autonòmic pogués presentar una llei de censura prèvia que declara il·legal precisament allò que ens uneix amb Menorca, Eivissa i Formentera".

http://www.racocatala.cat/noticia/30678/manacor-declara-senyera-smbol-oficial