diumenge, 5 de gener del 2014

L'unionisme ja organitza la campanya pel 'No' #9n2014 #DretaDecidir

Imatge en línia 1

El PP treballa en l'organització d'un macro acte centrat en el missatge antiindependentista. Així ho ha explicat a l'ACN durant una entrevista la presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, que ha detallat que aquest 'Fòrum de la Concòrdia' se celebrarà entre febrer i març, després de la convenció que els populars tindran a finals de gener a Catalunya. Sánchez-Camacho pretén que aquest Fòrum no sigui un acte del PPC i per això demanarà aquest mes reunir-se amb els líders de PSC, Ciutadans i Unió amb la intenció que s'impliquin i aportin propostes de noms no vinculats a cap de les formacions però que puguin participar en aquest acte antiindependentista.
 
La presidenta del PPC ha detallat les línies mestres del 'Fòrum de la Concòrdia' que vol que se celebri un cop hagi passat la convenció del partit, on també hi haurà un clar missatge antiindependentista i que podria comptar amb la presència del president espanyol, Mariano Rajoy. Fa mesos, Alícia Sánchez-Camacho va enviar una carta als líders del PSC, Pere Navarro, Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i Ciutadans, Albert Rivera, demanant-los col·laborar conjuntament per visualitzar que les seves formacions s'oposaven a la independència de Catalunya. Segons la popular, no ha rebut cap resposta dels tres polítics, i és per això que ha decidit fer el primer pas i impulsar el que vol que sigui el primer gran acte antiindependentista al marge de les sigles dels partits.
 
"És un fòrum per explicar en l'àmbit social i cultural tot el que ens uneix amb la resta d'Espanya i el que enforteix Catalunya dins d'Espanya, així com el que puguem solucionar dins de la llei perquè la relació de Catalunya amb la resta de l'Estat sigui millor, garanteixi el progrés i la convivència", ha explicat Sánchez-Camacho. De moment, el PPC pensa en un acte "amb personalitats alienes als partits, amb persones i catedràtics de nivell i de prestigi".
 
És per això que la popular assegura que té "estesa la mà a altres formacions polítiques perquè facin les seves propostes i sigui així la societat civil catalana i de la resta d'Espanya qui protagonitzi el Fòrum de la Concòrdia". "Nosaltres ho impulsarem amb propostes de persones i espero tenir contactes amb els líders d'altres partits per parlar-ne, però el protagonisme serà de la societat civil, que ha d'explicar la realitat i la història de la relació de Catalunya amb la resta d'Espanya, i no les mentides que expliquen alguns", ha sentenciat.
 
Per últim, ha fet una primera crida a Navarro, Duran i Rivera per unir-se a la iniciativa perquè "és molt important visualitzar que tots els partits a favor de la convivència volem seguir defensant junts que Catalunya segueixi formant part d'Espanya i de la UE". "És molt important que es tornin a repetir fotos, trobades i reunions", ha conclòs, recordant la imatge de Navarro, Rivera i Sánchez-Camacho brindant amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, per commemorar el dia de la Constitució.