dimecres, 8 de gener del 2014

L'alcalde de Tarragona (PSC) vol impedir que Catalunya voti retenint les dades del cens #StopAntidemocràcia

Imatge en línia 1

L'alcalde de Tarragona, el nacionalista espanyol Josep Fèlix Ballesteros (PSC), no cedirà el padró municipal per elaborar el cens de la consulta per a l'autodeterminació de Catalunya prevista per al 9 de novembre. En declaracions a la Cadena SER, Ballesteros ha donat la raó a la presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que ja va anunciar que els ajuntaments catalans governats pel PP no cediran el padró municipal per a la consulta.

"Camacho diu una obvietat, que no es poden cedir dades privades; per tant, no les cediré", ha afirmat l'alcalde, que ha matisat que "només ho faria amb el permís explícit de l'Estat. No hi ha una altra manera de fer-ho", ha dit. Ballesteros ha conclòs que "és evident que si la consulta no és legal" ell no cedirà dades privades "perquè no m'està permès per la llei de protecció de dades", ha puntualitzat.

Ahir, l'alcalde de Lleida, el també socialista Àngel Ros, es va desmarcar de la petició de Camacho i en declaracions al 'Catalunya al Dia Lleida' va dir que sí que cedirà les dades del padró si així ho preveu la nova llei de consultes que el Parlament té previst aprovar en els pròxims mesos.