dimecres, 22 de gener del 2014

La Razón explica el pla de Rajoy: atacs polítics i judicials contra el Dret a Decidir #StopAntidemocràcia #9n2014

Imatge en línia 1

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va dir dilluns al vespre a Antena 3 que tenia un pla contra la independència de Catalunya, però no en va donar detalls. Avui el diari La Razón n'explica algun: diu que consisteix a tenir més presència al Principat, tant de Rajoy com de ministres i secretaris d'estat, amb el propòsit d'explicar els perjudicis de la independència; un desembarcament que començarà dissabte, amb motiu de la convenció del PP català a Barcelona. Però, a més d'aquest àmbit polític, el pla també té un vessant judicial i legal.

'A cada decisió executiva o legislativa que vulneri la llei, la resposta la donarà el Tribunal Constitucional (TC) amb la suspensió immediata d'aquella resolució o norma que atempti contra la carta magna', diu el diari. I continua: 'Si Mas desobeís els mandats del TC, la via també és fixada, i la marca l'article 155 de la constitució', és a dir, la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Segon La Razón, Rajoy està convençut que Mas no farà pas marxa enrere, però que no es declararà en rebel·lia i que, en cas que la consulta acabés essent prohibida 'desviaria la tensió cap a eleccions plebiscitàries'.

Per això el govern espanyol troba que hi ha una ofensiva política pendent de fer, per 'recuperar la iniciativa i contrarestar l'argumentari nacionalista amb un missatge adreçat als catalans'. Un missatge que tindrà com a fonament que la independència seria un desastre. 'S'han preparat informes sobre com Catalunya no podria sostenir el seu sistema de pensions ni tampoc el pagament del subsidi de desocupació perquè no quadren les xifres de treballadors, de cotitzants i de desocupats', diu La Razón. Afegeix que hi haurà una anàlisi sobre el dèficit comercial i de la situació fiscal i, en aquest sentit, el ministre Montoro enllesteix les balances fiscals, que s'haurien de fer públiques a començament d'any.