dijous, 2 de gener del 2014

La companyia catalana Almirall compra la nord-americana Aqua Pharmaceuticals

Imatge en línia 1

La companyia farmacèutica Almirall ha tancat la compra de la nord-americana Aqua Pharmaceuticals per un import de 327 milions de dòlars (237,8 milions d'euros), després que les autoritats nord-americanes de la competència hagin acabat aprovant l'operació, segons ha informat aquest dijous els propis laboratoris catalans a la Comissió Nacional espanyola del Mercat de Valors (CNMV).

L'empresa ressalta que la compra d'Aqua Pharmaceuticals li ofereix una major diversificació terapèutica i geogràfica, sense que hi hagi una única àrea terapèutica o un sol país amb una estimació d'ingressos superior al 30% el 2014. El conseller delegat d'Almirall, Eduardo Sanchiz, subratlla que l'operació suposarà l'accés de la firma al mercat més gran de dermatologia del món, al mateix temps que passa a tenir la possibilitat d'impulsar els seus propis productes als Estats Units.

Concretament, Almirall executarà la compra mitjançant un pagament inicial en efectiu de 305 milions de dòlars (221,3 milions d'euros), al mateix temps que estableix un pagament inicial addicional de 22,6 milions de dòlars relacionat amb l'amortització de certs actius fiscals a llarg termini. A l'import inicial s'hi podran sumar pagaments addicionals de fins a 75 milions de dòlars si es compleixen certs objectius durant el 2014 i 2015. Almirall no assumirà cap deute pendent d'Aqua Pharmaceuticals.