dimecres, 15 de gener del 2014

Homs: "El procés sobiranista és el tema 'intern' més tractat internacionalment" #LetUsVote

Imatge en línia 1

El govern català ha celebrat que ahir Mariano Rajoy parlés davant de Barack Obama del procés sobiranista català, tot i que fos per negar-lo. L'objectiu d'internacionalitzar la lluita pel referèndum passa primer perquè es conegui i, en aquest sentit, l'executiu d'Artur Mas creu que cada vegada ho és més. "Deu ser el tema 'intern' més tractat internacionalment del món", ha bromejat el conseller i portaveu, Francesc Homs. "Diuen que és un error que enviéssim cartes als presidents, que és una qüestió que només concerneix a Espanya, però va Rajoy a una reunió a la Casa Blanca i n'acaba parlant", ha afegit.

Homs no s'ha atrevit a valorar el silenci d'Obama davant les paraules de Rajoy –"el que es diu i el que no, té valor en política", s'ha limitat a dir-, però sí que ha detectat cert nerviosisme del govern espanyol per la reacció d'altres mandataris. "Tenim constància que no els està agradant l'enfoc d'alguns dirigents europeus sobre la consulta i volen que siguin molt més explícits. I en molts casos no està sent així", ha indicat Homs després de l'habitual Consell Executiu de cada dimarts.

D'altra banda, el govern ha tornat a lamentar la posició del PSC en tot el procés consultiu i ha assegurat que els socialistes cauran "en una gran contradicció" si finalment dijous al Parlament voten en contra de dur la petició de referèndum al Congrés de Diputats. "Es deu explicar per altres motius, però cap que tingui a veure amb el contingut del que es votarà, perquè és el que el PSC ha defensat sempre", ha incidit Homs, sense voler comentar la posició dels crítics.

Pel que fa a que el Consell de Garanties Estatutàries no hagi acceptat el recurs del PP contra la llei de pressupostos, Homs ho ha definit de "normal" i ha carregat contra les maneres dels populars. "Sabien que passaria això i l'únic que han aconseguit és que tots hàgim perdut el temps. I alguns diners", ha etzibat el conseller de la Presidència.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/homs_sobre_rajoy_als_eua_el_proces_sobiranista_deu_ser_el_tema_intern_mes_tractat_internacional_98117.php