dimecres, 1 de gener del 2014

Els independentistes castellanoparlants de 'Súmate' arrasen en creixement #DretaDecidir #9n2014

Imatge en línia 1

En poc més de tres mesos, l'impacte polític i social que ha generat l'entitat independentista Súmate ha depassat les previsions més optimistes dels seus impulsors. Més de 200.000 visualitzacions del vídeo de presentació, quasi 300.000 visites a la seva pàgina web, més de 2000 adhesions, quasi els mateixos seguidors a Facebook que Òmnium Cultural, 11.000 seguidors a Twiter, una cinquantena d'actes a tot el territori, aparició en quasi tots els mitjans de comunicació, centenars de socis i el fet d'haver-se reunit, per explicar el seu projecte, amb la majoria d'actors i agents socials i polítics del país -menys el PP i C's que ho han declinat-, avalen una feina feta en temps record poc habitual al nostre país.

Una de les iniciatives més sorprenents que s'han donat durant el 2013 en allò que anomenem "el procés"
 
El 3 d'octubre de 2013, en una sala a Bellvitge plena a vessar de premsa i de gent, Súmate,  una entitat impulsada majoritàriament per catalans nascuts en altres indrets de l'Estat o que hi tenen els seus orígens, demanava pas i veu per sumar-se, en castellà, al procés d'autodeterminació iniciat al país.
  
Juntos, construir, nuevo i país, tota una declaració d'intencions.
 
Súmate és una eina al servei del país i el seu futur per tal que aquest contempli i pugui ser escrit per tots els seus ciutadans, independentment dels seus orígens, la seva llengua o inclús la seva sensibilitat política. Perquè com sovint els agrada recalcar als seus portaveus, el seu lema és "Juntos vamos a construir un nuevo país". Com deia el seu president;"la història de Catalunya m'interessa, el seu present em preocupa però el seu futur m'il·lusiona".