dimarts, 21 de gener del 2014

El PSC suspèn cautelarment els diputats pro-referèndum dels seus càrrecs orgànics #StopAntiDemocràcia

Imatge en línia 1

La pluralitat al PSC-PSOE està més en qüestió que mai. La comissió de garanties del PSC ha decidit apartar cautelarment als tres diputats díscols que van trencar la disciplina de vot de tots els seus càrrecs orgànics al partit. Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura han d'abandonar la seva pertinença a qualsevol òrgan, nacional o territorial. Votar diferent a la cúpula en la petició de la consulta els ha costat, de moment, a Geli i Elena abandonar l'executiva nacional i els seus càrrecs a Girona i Vilanova, respectivament. Ventura ha de deixar igualment la primera secretaria del PSC a les Terres de l'Ebre. I tots tres ja no formaran part cautelarment del consell nacional. Els tres crítics ja preparen les seves al·legacions.

Elena, Geli i Ventura han rebut ja per correu electrònic la comunicació oficial. Ja no ostenten cap dels càrrecs orgànics del PSC que tenien fins ara. L'escrit de la Comissió de Garanties, al que ha tingut accés l'ACN, comunica als tres diputats díscols que en la reunió que han mantingut aquest dilluns i 'davant la denúncia presentada pels companys Esteve Terradas -secretari d'Organització del partit- i Maurici Lucena-portaveu del grup parlamentari-, ha decidit obrir expedient sancionador' als tres crítics.

En aquest sentit, el document els informa que la Comissió ha acordat i ha acordat 'que per la gravetat dels fet denunciats, per la significació pública dels militants i per la seva condició de membres de la Comissió Executiva Nacional i membres del Consell Nacional, dels companys Marina Geli i Joan Ignasi Elena i, de membre del Consell Nacional la companya Núria Ventura, la Comissió de Garanties acorda com a mesura preventiva la separació temporal i cautelar com a membres de tots el òrgans de direcció de l'organització nacional, territorial o sectorial del PSC'.

Aquesta decisió es mantindrà en vigor, segons l'escrit de comunicació, 'durant la tramitació del present expedient i amb la limitació temporal prevista al Reglament de la Comissió de Garanties vigent'. El document conclou que la mesura serà 'd'aplicació immediata' i s'assegura que aquest dilluns mateix s'ha fet arribar la decisió als interessats, al primer secretari del PSC, Pere Navarro, al president del Consell Nacional, Celestino Corbacho, i 'als organismes als que pertanyin amb càrrecs de responsabilitat dins de l'estructura orgànica del partit'.

Elena: 'No comparteixo la decisió'

Joan Ignasi Elena ha reaccionat a la decisió de la comissió de garanties en unes declaracions a Catalunya Informació: 'Acato i respecto la decisió, però no la comparteixo. M'hauria agradat explicar les meves raons a la comissió de garanties. Ho haurem de fer a partir d'ara en el procés que ha iniciat aquesta comissió. Farem les al·legacions en defensa de les nostres posicions, que penso que són prou sòlides.'