dijous, 2 de gener del 2014

El PSC del Perelló també contradiu Navarro i dóna suport a la consulta #9n2014 #DretaDecidir

Imatge en línia 1

Continuen les adhesions socialistes al Dret a Decidir de Catalunya. El ple de l'Ajuntament del Perelló (Baix Ebre) ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals una moció a favor de la celebració de la consulta per la independència. L'acord, promogut per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), a la qual està adherit el consistori, ha comptat amb els vots de l'equip de govern d'ERC i PSC, així com de CiU, a l'oposició. L'alcaldessa socialista, Genoveva Margalef, que en anteriors votacions relatives a qüestions sobiranistes havia abandonat la sala, ha donat ple suport a la proposta en considerar que la pregunta del referèndum permet els catalans expressar-se lliurement sobre el seu futur nacional tenint en compte totes les opcions possibles.
 
"Som una nació i, com a tal, tenim dret a decidir el nostre futur. Tal i com estan plantejades les preguntes, tothom pot manifestar el que cregui oportú. Sabrem quina força que té cada posició. La consulta i les preguntes recullen qualsevol pensament o ideal sobre el futur de Catalunya i, per tant, hi estic d'acord", ha declarat l'alcaldessa a l'ACN, sense precisar si donarà suport o no a la independència.
 
Més enllà d'això, Margalef, tot recordant que, en el seu cas, mai s'ha identificat de forma pública en cap dels corrents interns de la formació política a la qual pertany, sí que s'ha volgut desmarcar de les consignes de la direcció nacional del PSC i ha lamentat la seva posició contrària a la votació. "Votem a favor d'una consulta. Una altra cosa és la segona pregunta: uns voten d'una altra manera i els altres d'una altra. Crec que la línia oficial (del PSC) s'equivoca al no donar-l'hi suport", ha afegit.
 
Finalment, doncs, l'alcaldessa i l'altre regidor del PSC, que comparteixen govern amb ERC, han sumat els seus vots als quatre dels seus socis republicans i als cinc del grup de CiU, a l'oposició, possibilitant que l'acord hagi estat validat per la totalitat dels onze regidors de la corporació en el ple que va tenir lloc aquests dilluns al vespre. D'aquesta manera, l'Ajuntament del Perelló s'alinea amb altres consistoris de les Terres de l'Ebre que, governats per alcaldes socialistes, com és el cas de Flix (Ribera d'Ebre), han reclamat formal i unànimement des del ple el dret de la ciutadania a votar i decidir el futur del país.
 
D'altra banda, durant la mateixa sessió es va aprovar també una moció de l'Associació Catalana d'Escoles de Música, consensuada prèviament amb els consistoris, per reclamar a la Generalitat que garanteixi el finançament d'aquests centres, molt afectats per les retallades. Segons Margalef, els pressupostos per a l'any vinent no preveuen cap tipus de suport de l'administració catalana i, únicament la Diputació de Tarragona, s'hauria compromès a aportar una part dels recursos. "El que ensenyen als nens, les activitats i els valors de la integració que promouen no tenen preu", ha recordat.