dijous, 9 de gener del 2014

El PP comença a trontollar al País Valencià #SíalValencià

Imatge en línia 1

El Partit Popular al País Valencià perdria la majoria absoluta a les Corts Valencianes si se celebressin avui eleccions. Els populars obtindrien entre 34 i 36 escons, segons una enquesta que ha publicat el Partit Socialista del País Valencià (PSPV). Aquests resultats suposarien un descens de fins a vint diputats del PPCV, tot i que continuarien sent el partit més votat. Immediatament al darrera se situaria el PSPV, que encara que s'acostaria als populars amb entre 29 i 31 escons, faria els pitjors resultats de la seva història.

A banda dels dos partits que continuarien sent majoritaris, Compromís passaria dels sis escons amb els que compta actualment als 14 o 16 que podrien aconseguir. Esquerra Unida del País Valencià doblaria resultats, i passaria dels 5 diputats actuals als 11. A més, irrompria a les Corts per primera vegada UPyD, amb set representants.

Un escenari difícil per governar

Els resultats que mostra l'enquesta dels socialistes valencians deixen entreveure un escenari complex per governar el País Valencià. Per assolir els cinquanta escons que donen la majoria absoluta caldria un tripartit entre els partits d'esquerra (PSPV, Compromís i EUPV) que en sumarien fins a 58. L'altra opció, encara que molt poc probable, seria un gran pacte entre socialistes i populars, mentre que no sortiria la suma dels partits PPCV i UPyD, que es quedarien en un màxim de 43 escons.