divendres, 3 de gener del 2014

El Mundo ara demana suspendre l'autonomia de Catalunya per la carta de Mas #StopCatalanofobia #9n2014

Imatge en línia 1

Si fins ara el nacionalisme espanyol es dedicava a comparar els catalans amb els nazis, ara el que s'ha posat de moda entre la premsa de Madrid és demanar la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Qualsevol excusa és bona per deixar els catalans sense el poc autogovern del que disposen, fins i tot una carta. 

"No podem deixar de recordar el contingut de l'article 155 de la constitució, en el qual s'assegura que "si una comunitat autònoma no compleix les obligacions que la constitució o altres lleis li imposin, o actua de manera que atempta greument contra l'interès general d'Espanya", el govern podrà adoptar les mesures necessàries per obligar l'autonomia a complir les obligacions. Creiem que hi ha pocs dubtes del fet que Mas atempta greument contra "l'interès general d'Espanya".' És un fragment de l'editorial d'avui del diari El Mundo, titulat 'La deslleialtat de Mas no pot sortir-li de franc', que diu que la carta enviada per Mas als caps de govern de la Unió Europea és 'd'una gravetat extraordinària' i que implica un 'comportament perillós' del president català. I demana a Rajoy que intervingui l'autonomia catalana o, si més no, que obligui Catalunya a suprimir les delegacions exteriors si vol accedir al fons de liquiditat autonòmica.

El Mundo diu: 'Per més que estiguem avesats als deliris d'Artur Mas no es pot restar transcendència al pas que ha fet.' I afegeix: 'Cap dels mandataris  qui va adreçada la carta --començant per Merkel, que és la carta filtrada per la Generalitat-- no li faran ni cas. […] És evident que l'estupor recorrerà les cancelleries i això erosionarà la credibilitat d'Espanya al món, ja força minvada'. L'editorial, que manté el to agressiu en cada paràgraf, acaba dient: 'Allò que de cap manera no pot consentir el govern [espanyol] --si vol que la seva autoritat sigui respectada-- és que a Artur Mas les deslleialtats li surtin de franc.'