dilluns, 13 de gener del 2014

El CCN alerta de les mentides del govern espanyol sobre la recuperació econòmica

Imatge en línia 1

L'estat espanyol no podrà generar ocupació perquè el model econòmic espanyol és ineficient. Aquesta és la conclusió de l'estudi que ha elaborat el Cercle Català de Negocis (CCN) i que s'acaba de fer públic per engegar la campanya a les xarxes socials #xlaveritat, que vol contestar 'les mentides de l'estat espanyol'. L'estudi aporta dades concretes que contrasten amb les manifestacions d'optimisme econòmic expressades pels representants del govern espanyol en les últimes setmanes. 'Els plans espanyols que ens han venut pel 2014 estan abocats al fracàs', diuen des del CCN. Vegeu l'estudi íntegre ací.

Segons l'estudi, i basant-se en dades que el Fons Monetari Internacional va presentar en el seu darrer estudi sobre la conjuntura espanyola, l'estat espanyol necessitarà quatre anys més per arribar a un creixement del PIB de més de l'1%; quatre anys per assegurar-se que continua amb una desocupació del 25% de la població activa; quatre anys per mantenir un dèficit públic del 3% del PIB i amb un deute públic del 105% del PIB. Segons aquestes dades, la recuperació econòmica de l'estat espanyol no es podria començar a veure, com a mínim, fins el 2017.

El CCN manté que no es pot crear ocupació si l'economia no creix per sobre del 2,5% del PIB i afirma que 'està demostrat que en el cas de l'estat espanyol la taxa d'ocupació és més sensible al creixement econòmic que en el conjunt d'Europa i requereix, per crear ocupació, un major creixement'. El motiu és que la majoria de l'activitat econòmica espanyola és d'escàs valor afegit, la productivitat és baixa i el mercat laboral excessivament rígid.

'Les autèntiques xifres de desocupació'

El CCN rebat també les xifres d'ocupació presentades pel govern espanyol: 'El desembre de 2013 el govern espanyol es vantava que hi havia 107.570 persones menys inscrites a les oficines d'ocupació, una xifra rècord en un mes de desembre que permetia tancar el 2013 amb menys desocupacts dels que hi havia registrats quan es va iniciar l'exercici. Ara, això no vol pas dir que es generi ocupació. La mitjana d'afiliats a la Seguretat Social a l'estat espanyol el desembre de 2013 era de 16.357.640. Aquesta xifra és un 0,52% per sota, és a dir 85.041 afiliats menys, que el desembre de l'any anterior. Seguim perdent llocs de treball.'


Pel Cercle, el govern espanyol confon intencionadament l'opinió pública oferint els resultats del registre de desocupació: 'Només un augment del número d'afiliats a la Seguretat Social constataria una recuperació real de l'ocupació'. De fet, Les darreres dades de l'eurostat, l'oficina comunitària d'estadística, fetes públiques el 8 de gener de 2014, confirmen que el problema de la desocupació no s'atura a l'estat espanyol. Al novembre de 2013 la taxa es va mantenir en el 26,7%, la més alta de la Unió Europea, fins i tot per davant de Grècia. L'estat espanyol també és líder en desocupació juvenil: 57,7%, quasi tres punts per sobre de la grega (54,8%).

Pel CCN, el problema de tot plegat és l'aplicació sistemàtica d'un model econòmic ineficient que es retroalimenta pels interessos del deute, l'augment dela desocupació i el creixement dels pensionistes. Pel CCN tot el sistema trontolla i res fa pensar que es pugui trencar la tendència. És aquesta anàlisi el que porta el CCN a defensar que la consecució d'un estat propi per a Catalunya no només beneficiaria els interessos dels catalans sinó també els dels espanyols, perquè 'forçaria l'economia espanyola a replantejar-se un model que ara depèn de la capacitat de les èlites extractives d'espoliar Catalunya'.

#laveritat, l'estudi als opinadors del país

El CCN ha decidit enviar aquest estudi als opinadors del país, un acció que s'emmarca en la campanya #xlaveritat. De fet, des de fa alguns dies els comptes oficials del CCN a les xarxes socials rebaten arguments 'unionistes o falsos'. El Cercle demana ara als usuaris de les xarxes que facin servir aquesta etiqueta sistemàticament per denunciar les mentides que 'emeten opinadors, mitjans i polítics espanyols, amb la connivència d'alguns catalans' amb el propòsit que la ciutadania tingui por i es posicioni en contra del procés per a la consecució d'un estat propi.