dimarts, 31 de desembre del 2013

Catalunya goleja Cap Verd (4-1) en una altra festa per les #SeleccionsCatalanes

Imatge en línia 1

La festa de futbol i reivindicació catalana ha acabat amb una clara victòria de Catalunya contra Cap Verd (4-1). El combinat entrenat per Gerard López, però, ha hagut de remuntar el gol inicial dels africans. Més de 20.000 espectadors han presenciat l'enfrontament, reclamant l'oficialitat de les seleccions catalanes.

Ha costat entrar en calor. L'ambient, a l'inici del partit, ha estat més fred que el d'altres anys. Les ja habituals retencions de trànsit que han patit els aficionats per accedir a l'Estadi hi han ajudat. Al minut 10, Djaniny ha aprofitat una centrada per anticipar-se a la defensa i marcar el primer gol del vespre amb la punta de la bota. Ja amb tots els espectadors als seus llocs, ha començat la festa a les graderies i també a la gespa. En tan sols tres minuts, Catalunya ha capgirat el marcador. Primer, Sergio García ha igualat l'enfrontament. Aquesta diana ha coincidit amb el minut 17:14, quan tota la graderia cridava "independència". El mateix Sergio García posava per davant als catalans després d'una bona combinació amb Bojan. Els mateixos actors, però amb els papers canviats, han propiciat el tercer gol local, obra del davanter de Linyola.

Amb Catalunya dominant al marcador, l'afició s'ha animat i l'ambient s'ha traslladat a les graderies, on han fet acte de presència els tradicionals càntics i la no menys habitual onada del públic. Sobre la gespa, el més destacat ha estat un golàs de Sergio García des de pràcticament el mig del camp, que l'àrbitre a anul·lat per falta prèvia. Tot i això, un Cap Verd voluntariós i una Catalunya amb ganes de fer gaudir als espectadors han acabat marxant als vestidors amb el 3-1 a l'electrònic.

A la represa s'ha repetit el guió de la primera part. Malgrat alguna tímida ocasió catalana, la cridòria no ha arribat fins al minut 17 amb 14 segons quan, de nou, l'afició a repetit el crit d'"independència". Com si es tractés del dia la marmota, Oriol Riera ha perforat la porteria rival coincidint amb els crits independentistes, marcant així el quart gol de la Selecció. Com és habitual en aquests amistosos, a mesura que passaven els minuts, el ritme de joc ha anat baixant. L'afició, en canvi, intentava vèncer el fred fent l'onada i ballant amb les múltiples batucades presents a l'Estadi.

El partit no ha donat més de sí i el combinat català s'ha emportat la victòria en un enfrontament on el resultat ha estat el de menys. Els aficionats han marxat a casa amb el dubte de si aquest serà l'últim partit de Catalunya com a selecció no oficial.