dimarts, 31 de desembre del 2013

Barcelona celebra el cap d'any a Montjuïc amb una al·legoria independentista de la Fura #9n2014 #Sísí

Imatge en línia 1

Un nou ésser del mil·leni, un gegant que reneix de les seves cendres i, constituit per decenes de castellers, en representació del poble de Catalunya, que li injecten la vida, inicia el nou camí. Una al·legoria evident del nou estat català que és a punt de nèixer aquest 2014, després dels 300 anys de represió hispanoborbònica espanyola, en un espectacle piromusical únic a la muntanya de Montjuïc. Tots els independentistes hi hem de ser i fer evidents les nostres ensenyes. Les imatges d'aquest espectacle independentista dissenyat per la Fura dels Baus donaran la volta al món.

Aquest cap de setmana ja s'han fet els assajos al voltant de la Font Màgica de Montjuïc, on tindrà lloc l'espectacle amb què Barcelona celebrarà la nit de Cap d'Any. Aquest dissabte hi ha arribat el protagonista: l'Ésser del Mil·leni i aquest diumenge s'hi han fet els primers assajos amb actors i els Castellers de Sants, encarregats d'animar la gran figura de ferro.

I és que els altres protagonistes de l'espectacle, a més de la companyia La Fura dels Baus, que l'ha dissenyat, són els Castellers de Sants. Ells, a les 23.30 h, donaran el tret de sortida a la celebració carregant quatre pilars a l'escenari central i davant les dues pantalles gegants instal·lades a banda i banda. Tot seguit, un cop aixecada l'escultura de ferro de l'Ésser del Mil·lenni, els castellers escalaran per dins l'estructura metàl·lica. Tot això ho assajaran demà a la tarda, juntament amb el centenar d'actors de La Fura dels Baus, i també dilluns a la nit en el darrer assaig general abans de la nit de Cap d'Any.

El clímax de l'espectacle de la nit de Cap d'Any arribarà amb les 12 campanades, que es representaran amb l'ajuda dels 16 punts d'esclat de focs artificials repartits a banda i banda de l'avinguda i darrere la Font Màgica de Montjuïc. Una vegada entrats a 2014, l'Ésser del Mil·lenni donarà la benvinguda al poble de Catalunya aixecant els braços i fent un gir de 360 graus, acompanyat de focs artificials i projeccions de les celebracions de la nit Cap d'Any de diferents cultures. L'espectacle finalitzarà amb la despenjada de les persones situades a l'Ésser del Mil·lenni, que ja tindrà vida pròpia.